Nha Trang
Door: Daan en Tries
Blijf op de hoogte en volg Daan en Patricia
09 Juni 2006 | Vietnam, Nha Trang
De bustocht was lang, maar eindelijk in Nha Trang aangekomen was dit het wel waard geweest. Het enige jammere was dat Daan zijn telefoon gejat is in de bus, waardoor we niet meer te bereiken zijn hier, alleen via de mail. Bedankt zus, dat je de telefoon meteen gecanceled hebt.
Het hotel hadden we al geboekt, Golden hotel. Was prima, 15 dollar voor een nacht.Het is hier wel veel toeristischer dan waar we al geweest zijn, maar dan ook met heel veel amerikaanse vietnamesen.
De volgende dag hadden we een boottochtje gepland, om 8 uur werden we opgehaald door een touringcar, die ons naar de haven bracht waar zo ongeveer 20 bootjes lagen die helemaal volgepropt werden met toeristen.
Wij zaten op een bootje met 7 blanken, een paar uit Nederland, Canada, Australie en Frankrijk de rest was Amerikaanse Vietnamees. Na 10 minuten op de boot, waren de meeste vietnamesen al zeeziek en waren er al veel die over het railingje hadden gekotst.
Het eerste aanmeerpunt was een eiland, waar we eerst moesten betalen om te mogen zwemmen (in de oceaan!!) hebben we natuurlijk niet gedaan, we hadden al betaald voor het tripje. We kregen allemaal een snorkel, het was wel erg mooi onder water.
Daarna moesten alle blanken op het bovendek gaan zitten en kregen we lunch, heel erg leuk. Allemaal in een grote kring gaan zitten en toen werden er allemaal verschillende gerechtjes in het midden neer gezet, heel veel keus en natuurlijk weer met stokjes.
Het tweede eiland waar we aanmeerde was erg toeristich en we zouden daar 2 uur blijven, zelf mocht je daar op het strand gaan liggen en zwemmen, was wel lekker. Daarna kregen we op de boot nog allemaal vers fruit en de entertainment begon. Life muziek en wijn. Veel wijn werd er geschonken, die wij niet zo lekker vonden, maar de vietnamesen zetten op een gegeven moment heel de fles op de lip. Waardoor ze ook steeds luider gingen zingen, was wel erg grappig allemaal. Wat ook grappig is dat veel vietnamesen mondkapjes ophadden en lange hand/arm schoenen aanhadden, zodat ze niet bruin zouden worden.
Al met al was het best gezellig, maar veel toeristischer dan we gehoopt hadden.
Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan, ergens gaan ontbijten, daarna naar het strand, waar het heel erg rustig was, daar hebben we twee strandbedden gehuurd. Het water was echt heerlijk. 's Middags heeft een vrouwtje verse scampies voor ons staan bakken op een bbq bij onze ligbedden. Geweldig he!!!
Vannacht nemen we de nachtbus naar Hoi An, we zouden eerst naar Qui Non gaan en dan de volgende dag naar Hoi An, maar we hoorde dat we beter rechtstreeks naar Hoi An konden gaan, dus dat doen we en omdat we de nachtbus pakken, liggen we 2 dagen voor op schema.
Liefs Daan en Tries
09 Juni 2006 - 12:24
Yvonne (mam):
Hoi lieverds,
Gave foto`s fijn dat jullie het naar je zin hebben, alles is hier onder controle hoor Tries.
vrijwillig Afrika en vrijwillig Peru, gaat prima, geen zorgen.
Kus mam. -
10 Juni 2006 - 20:41
H.brakel:
wat gezellig op de boot met allemaal in badpak en allemaal hapje. Moeten we met de kookmutsen ook eens doen. Ik zie het al voor me. Misschien ergens in een sauna. Nog veel plezier -
11 Juni 2006 - 07:23
Mary:
Niet te veel laten verbranden hoor, krijg je alleen maar last van.
Nog veel plezier.
Gr. Mary